SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kongahälla Allmänna IK
Friidrott

Välkommen till Kongahälla AIK!

Välkommen till Kongahälla AIK!

 

Här samlar vi all information om klubben, våra träningsgrupper och deras aktiviteter, våra arrangemang och mycket mer. 

 
Är du intresserad av att testa friidrott?
Fyll i formuläret via länken nedan så hör vi av oss:
Vid frågor och funderingar! Maila Madde på kansliet: kaik.friidrott@gmail.com
KAIKare sätter punkt för säsongen på ett föredömligt vis
2023-03-06 15:15

Till IUSM för 15-16-åringar hade följande klarat GFIFs kvalgränser och åkte tillsammans med övriga aktiva från göteborgsklubbarna till Västerås. Alice (F15 1000m), Maja (F15 1000m), Sarah (F15 Stav), Jill (F16 60m och längd) samt Oskar (P16 60m, 400m och Höjd).

För våra 15-åriga tjejer var detta första SM-tävlingen, vilket naturligtvis ger lite extra puls och nervositet. Lördagen startade bra med nya pers för både Oskar på 400m samt Alice på 1000m. Alice tog sig, efter ett mycket väl disponerat lopp, till söndagens final.

Söndagen inleddes med 60m för Oskar och Jill, som båda gjorde två helt ok lopp, om än ca en tiondel från pb, vilket i detta sammanhang inte räckte för vidare avancemang.

Även Sarah gjorde bra ifrån sig på stavhoppet, och var med darr på ribban nära att komma upp i persnivå. Jill och Oskar hade tyvärr inte sina bästa dagar i längd respektive höjd, så det är bara att släppa, glömma och komma igen en annan gång. Sist ut på dagen för våra KAIKare var så Alice på 1000m-finalen för F15. Efter en stökig öppning med mycket "knö" så hamnade hon långt bak i fältet. Låg där och bevakade ett par varv och jobbade sig sedan relativt enkelt upp i fältet. Dock så drog de tre främsta samtidigt ifrån övriga fältet innan Alice han ikapp dem. Hon fick därmed jobba själv sista delen av loppet och även om hon närmade sig så blev det för tufft att komma ikapp. Hon fick därmed nöja sig med en fjärdeplats en sekund över gårdagens perstid. Bra gjort ändå!

 

Samtidigt under helgen åkte några av våra tjejer som gillar att kasta (Moa, Ida och Liiv) till Växjö inomhuskast. Antalet kastgrenar är ju normalt sett lite begränsat under vinterhalvåret, men på denna tävling fanns möjlighet för dem att köra både Kula, Diskus och Spjut. Samtliga åkte därifrån med nya säsongsbästa eller personbästa i flera grenar. Spjuttävlingen var största framgången med en tredjeplats för Ida och en fjärdeplats för Liiv.

 

Vi har under vintern haft många som tävlat i KAIK. Nu stänger vi den här tävlingssäsongen (nästan...de yngsta har en tävling kvar nästa helg) och börjar ladda för grundträning och en minst lika framgångsrik utomhussäsong!

Äntligen är det dags för en ny träningsgrupp!
2023-02-12 18:46

27/3 kl. 17:00-18:00 är det dags för uppstart av vår nya träningsgrupp för barn födda 2016. Har du inte registrerat ditt barn på hemsidan så gör detta snarast. Det finns några platser kvar. Mer information skickas ut inom en vecka via registrerad mail. 

 

Intresseanmälan till Kongahälla AIK - Kongahälla Allmänna IK - SportAdmin

 
Våra sponsorer