SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kongahälla Allmänna IK
Friidrott

Ordförande har ordet
2021-09-02 13:07

Kungälv, Augusti 2021

 

Bästa friidrottsvänner!

Utomhussäsongen 2021 börjar så smått lida mot sitt slut och jag känner att det vore på sin plats med ett par rader från mig då jag sedan vårens digitala årsmöte fått det mycket hedersamma uppdraget att hålla i ordförandeklubban i vår förening. Ordförandeposten var under föregående år vakant, en situation som inte på något sätt är optimal, så även om jag inte är något styrelseproffs eller särskilt van i rollen för den delen, såg jag det som en självklarhet att ställa upp när det nu behövdes. Klubben blir trots allt vad vi alla gemensamt gör den till och jag räknar med att ni medlemmar röstar fram någon annan den dag ni inte är nöjda med hur jag förvaltar ert förtroende.

För de utav er som inte känner till vem jag är kan nämnas att jag heter Fredrik Dymén, fyller 45 i år, har en bakgrund som rätt hyfsad stavhoppare på ungdomsnivå med bl.a. 3 st USM-guld från tidigt 90-tal innan den aktiva karriären avslutades, eller snarare lades i malpåse under ett kvartssekel, och jag hittade tillbaks till friidrotten igen i och med att barnen blev intresserade och började för ungefär två år sedan. Engagemanget i klubben består idag, förutom styrelsearbetet och det egna tävlandet, i att jag är med och tränar klubbens 11-grupp samt att jag tränar klubbens ungdomar i stav.

2020-21 har rent allmänt varit en rätt annorlunda tid för oss alla såtillvida att coronapandemin tvingat oss att ställa in, skjuta upp och anpassa oss på ett sätt som vi inte är vana vid att behöva göra. Det är min, och förmodligen också alla andras förhoppning, att hösten 2021 så smått innebär en återgång till något som i vart fall liknar ett normalläge, både vad gäller friidrotten såväl som livet i stort. Förhoppningsvis bjuder den kommande inomhussäsongen på såväl fler tävlingar som en möjlighet att bedriva normal träningsverksamhet utan alltför stora inskränkningar och restriktioner. Jag vill i det sammanhanget uppmana alla att ta chansen att komma ur och tävla, så mycket som det bara går! Dels är det utvecklande att tävla på ett rent personligt plan, dels ger många tävlande från klubben en härlig känsla av gemenskap och samhörighet på tävlingarna och sist men inte minst är det positivt på många sätt att klubben finns med och exponeras i så stor utsträckning som möjligt i friidrottssverige i stort. Placeringar och resultat är, som jag ser det i det sammanhanget, sekundärt på ungdoms och juniornivå. Det viktigaste är att ni är med och har riktigt kul!

Det är min ambition att mer eller mindre frekvent återkomma med mer eller mindre informativa eller kuriösa funderingar i detta forum. Jag ska försöka se till att det inte blir för mycket text på en gång. Låt mig bara avsluta dessa rader med ett par saker om vad som väntar under hösten:

För det första har vår kanslist Peter, efter lång, trogen och mycket uppskattad tjänst beslutat att gå vidare mot nya utmaningar i livet. Från klubb och styrelse kan vi inte göra annat än tacka för det som varit och önska Peter ett stort lycka till med vad det än blir du tar dig för framöver. Styrelsen tror sig dock ha gjort ett riktigt kap när vi som ersättare rekryterat en i klubben tidigare aktiv demonsprinter, nämligen Madeleine Lenhagen. Hjärtligt välkommen till dig Madeleine! Peter och Madeleine kommer att jobba tillsammans under september för att se till att överlämningen blir så smidig och bra som möjligt.

För det andra väntar ett spännande beslut från kommunen vad gäller uppförandet av ett nytt arenaområde på Yttern. Inget är beslutat ännu, men under senare delen av hösten har man lovat att återkomma med detaljer om vilka faciliteter man kommer att tillhandahålla för kommunens föreningar. I skrivande stund finns friidrotten med både inne och ute. Då ändamålsenliga lokaler inomhus hittills varit en bristvara håller vi naturligtvis alla tummar vi har för att vi ska få vettiga förutsättningar för friidrott även vintertid och återkommer givetvis så snart vi vet något nytt i frågan. Vettiga lokaler inomhus är som jag ser det en förutsättning för en seriös satsning på friidrott.

 

Vi ses på Kongevi!

 

Fredrik Dymén

Ordförande


Nyhetsarkiv
Trekungakastet 20232023-05-30 17:47
Terräng DM2022-09-12 19:01
Trekungamötet 20222022-06-27 14:36
Trekungakastet 20222022-04-19 11:22
Vem är KAIKs 74 åring?2022-03-22 16:04
Besök av Lovisa Lindh2021-11-30 11:40
Terräng DM 20212021-10-03 14:09
Nytt telefonnummer!2021-10-01 17:08
Ordförande har ordet2021-09-02 13:07
Tips på hemmaträning2021-01-07 11:10
Trekungakastet2020-05-25 13:41
 
Våra sponsorer